RSS

Thursday, December 17, 2009

My first muffin...Salam maal hijrah~~~


Salam alaik semua...

Hati berbunga riang sebab first time buat muffin. Sambil dihiasi snow shower di luar. Huhu... Baking is not my speciality. Kalau raya, saya tukang bentuk2 je kuih2 raya itu. Yang lain Mak Teh yang buat. Pernah buat brownies tapi beli yang segera dan tinggal tambah minyak, telur dan mentega je. Q yang ajar.(Qurratul Aini nak pergi Mesir xajak ek??!!)

First Batch~

Closed up!

Banyaknya....

Ni bukan laptop saya ye~Kak Nida punyer..

Thanks Kak Nida Fatin sebab ajak kita buat muffin daripada membuang masa dengan benda2 yang tidak berfaedah. Muffin2 ni insyaALLAH akan dibawa dan dijual di PMS sisters in Loch Lomond pada 20hb Dec ni. Bagi saya personally, ini merupakan peluang untuk saya membina peribadi dan memantapkan skill memasak saya. Huhu... Seorang muslimah pelajar tak boleh la asyik duduk depan buku je. Semua aspek mesti dikuasai. Sebagai khalifah di bumi ALLAH ini. Bak kata orang kampung saya, all-rounder.


Ni yang plain nyer~~lagi sedap kot...



Oh, sebelum terlupa, selamat menyambut Maal Hijrah~~~ Rindunya yang join perarakan... Kecil2 dulu selalu juga join. Budak lagi... Harapnya, kita bolehlah mengambil iktibar daripada kisah hijrah Rasulullah. Bukan perkara kecil. Andai punya masa, lawatlah laman ini. Harap dapat manfaat daripadanya.

Wassalam~

6 cakap2:

ne3da said...

zay dah mantap dah buat Muffin sekarang nie... pasnie boleh buat Bakery AsSyifa' & hire zay jd chef lah! hehe....

jzkkillah khair sis~
(jwp ape?....) =p

Huzayfah Hafas said...

thanks kpd akak yg mengajar kite yang x pandai ni...
buleh3..huhu
wa iyyaki sis~~
(^^,)

ismisyakila said...

wah it looks yummy. post!!~ ngehs3.

Huzayfah Hafas said...

Akie~
Huhu..Sedap2..bru jepah tau nk buat tu senang je...
Nnt ble smpi masa ke egypt, Jep bawak ek..
Miss U~

★mariam badidu★ said...

wow!! zayyyy sedapnye! i just baked blueberry muffins semalam!!!

haaa, dont stop baking ok! i nak rasaaa :D

hamada hamdi said...

salam~
zay, nak resipi muffin bole x?
nmpk sodap eh. nk try wat gak..