RSS

Friday, May 29, 2009

Doakan Muhammad Nabil bin Marwan~~~

"Assalamualaikum...utk pngthuan,shbt kte nabil
 kna chikungunya. hr 2 da kuar hospital tp skg ni kna
 serg blik,bdn pns n drh kuar dr telinga.sama2 kte
 doakn..4wd.."

2 sms saya dpt dr 2 teman di SBP Integrasi Jempol. Hilang terus mamai. Nabil... Muhammad Nabil bin Marwan. Kami sekelas dulu time form 4. Dia dr SMA Sg Haji Dorani(SAMJIDO) n saya dr SMKASL. Dekat tp xpernah kenal. Time daftar dlu, rupa2nya ayah kami kenal. Duduk Sabak Bernam tp jumpa di Negeri Sembilan.

Nabil memang seorang anak murid yang baik, teman yang penyabar n pemimpin yg sgt disegani di sek. Xpernah ad benda buruk pasal dia keluar dr mulut bdk sek kami. Dia amatlah terror BAT, PQS n PSI. Apa2 je, mesti rujuk dia. n dia JAWA!!!(tetiba) Dia Ketua Pengawas. Wakil sek PING PONG, BADMINTON, NASYID n TILAWAH AL-QURAN. N terror giler main tennis.

Okay, stop pasal dia. Ingat lagi kat sekolah time satu kelas dgn dia. Saya duduk sebelah Aimi Nabilah, Nabil duk sebelah Ahmad Fitrie,my best fren. Saya, Nabil dan Fitrie jawa, Aimi banjar. So, kalu kami 3 org ckp jawa, Aimi terpinga2 sorang. I miss them. Diorang semua kat UIA. Aimi n Nabil bru keluar dr Darul Quran.

Tak sedar bila terlena.

And, tak sampai 10 minit td, smpi lg satu mesej,

"updte - nabil skrg dkuarntin.pnykt xtau lg.tp
suspek anemia.td dia bru bg kbnrn utk doktor ambk
air tulg blkg.mgkn isnin bru dpt buat n tau pnykt
sbnr.buat mse skrg mata dia kabur n dpt cam pd jrk
5-7cm je.die bleh ckp n ingt ap yg blaku.sblh bdn xleh
gerak,tp dpt rse ble sentuh.mntk smue doakan
kesejahteraan nabil...(info dr khairul asyraf)"

Rasa insaf bertimpa2. Harapnya sesiapa yg membaca blog ni, mintalah sama2 doakan untuk kesejahteraan dia. Mungkin dialah di antara yang bakal pendukung Islam di akhir zaman ini, demi memartabatkan Islam di muka bumi ini.

Ya ALLAH, KAU berikanlah yang terbaik untuknya.
 
Form 4

Form 5

*Terngiang2 nasyid doa rabitah hati yang sering dialunkannya di surau SBPIJ.

3 cakap2:

wanz said...

sama2 la kita doakan beliau.. at the moment.. nabil di sahkan mengidap barah darah.. pnyakit kronik yg mmg sakit bagi sape2 yg mengidapnye.. hanya Allah yang dapat menyelamatkan beliau.. :|

panod said...

hebat gak dk sabak bernam ni ek....

Anonymous said...

assalamualaikum..macam mana keadaan nabil sekarang.saya pernah tengok masa dia masuk hospital teluk intan keadaan dia sangat weakness.sebelah badan dia tak dapat nak digerakkan.saya pernah praktikal kat situ jadi saya tahu tentang nabil.semua sukakan dia..dia budak yang baik.suka mengaji dan merdu betul suara dia bila menyanyi lagu nasyid.harap awak dapat beritahu berita terbaru tentang nabil.sama2lah kita doakan nabil supaya cepat sembuh.